Afacerile companiei de creştere a păsărilor Avi-Top au depăşit 11 mil. euro în 2015

Autor: Roana Rotaru 08.07.2016

Compania ieşeană Avi-Top, parte a grupului de firme Kosarom, deţinută de antreprenorul Apostol Neculai, a trecut pragul de 11 milioane de euro din producţia de carne de pasăre anul trecut, în creştere cu 2% faţă anul precedent.

În fermele Avi-Top cresc anual 6,5 milioane de pui, compania având propriul abator cu o capacitate de sacrificare de circa 4.000 de păsări pe oră.

„Avem în vedere pentru 2016 investiţii în valoare de peste 3 milioane de euro în capacitaţi noi de producţie şi practic o majorare a cifrei de afaceri cu peste 10% faţă de anul precedent“, a declarat pentru ZF di­rectorul de vânzare al companiei, Ciprian Pos­tolache.

Produsele Avi-Top sunt vândute prin reţeaua proprie de circa 30 de magazine ale grupului de firme Kosarom, aflate predominant în regiunea Moldovei, dar şi prin reţelele de comerţ mo­dern. Exporturile Avi-Top repre­zintă circa 2% din producţie, ceea ce, con­form calculelor ZF, în­seamnă în jur de 130.000 de pui pe an.Din grupul de firme Kosarom controlat de familia Apostol fac parte companiile: Industrializarea cărnii Kosarom, Suinprod (creşetrea porcinelor) şi Avi-Top, cu afaceri de cumulate de circa 51 mil. euro.