Un grup cu 2.500 de angajaţi din Piteşti: A trebuit să ne organizăm propriile şcoli profesionale

Autor: Mădălina Panaete 12.07.2016
Silviu Badea, director şi acţionar în cadrul producătorului de componente Grup Industrial Componente din Piteşti, spune că una dintre marile probleme cu care se confruntă compania este legată de faptul că nu există şcoli profesionale şi de aici lipsa forţei de muncă.
 
„Ne găsim în situaţia de a lucra cu echipe de oameni care au peste 50 de ani şi din urmă nu vine nimic. A trebuit să improvizăm noi şcoli profesionale şi să ne formăm matriţeri, mecanici sau tehnici“, a declarat managerul în cadrul conferinţei „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Piteşti.
 
Aceasta a fost una dintre opririle  proiectului ZF Antreprenorii României, evenimentul care aduce în prim-plan problemele şi şansele de dezvoltare ale capitalului românesc fiind organizat şi în alte oraşe din ţară precum Timişoara, Sibiu, Braşov, Iaşi, Craiova, Constanţa şi Alba Iulia. Iniţiativa ZF va continua în toamnă în alte oraşe din ţară precum Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi.