Erdogan: Turcia este pregătită să restabilească pacea regională, alături de Iran şi de Rusia

Autor: Mediafax 19.07.2016

"Astăzi, suntem mai hotărâţi ca niciodată să contribuim la soluţionarea problemelor regionale cooperând alături de Iran şi de Rusia", a declarat preşedintele Turciei. Recep Erdogan l-a informat pe Hassan Rouhani că situaţia din Turcia revine la normal, dar că este prea devreme pentru a vorbi despre stabilizare.

Preşedintele Iranului a apreciat curajul şi maturitatea politică a poporului turc care a opus rezistenţă pentru apărarea autorităţile legitime. Acesta a mai adăugat că stabilitatea şi pacea din Turcia au un impact pozitiv asupra atmosferei întregii regiuni, dar că nu are nici o îndoială de faptul că acestea nu sunt pe placul militanţilor terorişti şi a marilor puteri occidentale.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

Pe data de 16 iulie, un grup de insurgenţi a coordonat o tentativă de lovitură de stat în Turcia. Principarea confruntare a avut loc în capitala Ankara şi în Istanbul. Liderii statului turc au anunţat în aceeaşi zi că lovitura de stat a eşuat, şi că situaţia este sub control. Potrivit ultimului bilanţ al victimelor, 208 cetăţeni turci şi 100 de insurgenţi au murit, şi aproximativ 1.500 de persoane au fost rănite.