Fondatorul companiei ruseşti Kaspersky Lab: Securitatea IT în domeniul industrial este vitală

Autor: Ioana Nita 21.07.2016

Kaspersky Lab, furnizorul rusesc de soluţii de securitate cibernetică, are în plan să investească în dezvoltarea soluţiilor de securitate IT în sectorul industrial, în condi­ţiile în care producţia sau infrastructura se digi­ta­lizează în prezent, atacurile cibernetice putând fi vitale în aceste domenii, a declarat pentru ZF Eugene Kaspersky, fondatorul şi CEO-ul companiei cu acelaşi nume, prezentă în peste 200 de ţări, inclusiv în România. 

„Trăim într-o lume în care conexiunea dintre mediul cibernetic şi cel fizic este tot mai mare, iar un atac cibernetic asupra unui obiect conectat, din lumea reală, cum este o maşină sau o pompă hidraulică, poate cauza pagube în mediul fizic sau – Doamne fereşte – moartea cuiva. Atacurile asupra sistemelor din lumea reală se întâmplă deja (nu a fost niciunul care să cauzeze moartea vreunei persoane până acum, din câte ştiu), dar mă tem că lucrurile se vor înrăutăţi. Trebuie ca noi să fim pregătiţi pentru a asigura protecţie împotriva unor astfel de atacuri”.

Digitalizarea din dome­­­niul industrial şi dezvoltarea tehno­logiei The Internet of Things, care permite conec­tarea şi con­tro­larea diferitelor obiecte prin inter­mediul cone­xiunii la internet, sim­plifică activitatea zil­nică din diferite com­panii, dar în acelaşi timp poate pune în pericol viaţa unor oameni.