Erdogan avertizează SUA că ar face "o mare greşeală" dacă va refuza să îl extrădeze pe Gulen

Autor: Mediafax 21.07.2016

"Raţiunea ar trebui să aibă prioritate în relaţiile dintre state, în caz contrar va fi o mare greşeală. De aceea, vom oferi Statelor Unite toate documentele (necesare pentru a justifica extrădarea lui Gulen), şi deja am trimis o parte dintre acestea," a declarat Erdogan într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera.

"Vom aştepta decizia autorităţilor americane. Trebuie să continuăm cooperarea cu ei. Avem o mulţime de puncte în comune, şi cred că în curând vor începe să ia măsurile necesare în cadrul acestui proces", a adăugat liderul turc.

Anterior, prim-ministrul Binali Yildirim a menţionat că Turcia ar putea să îşi reconsidere relaţiile de prietenie cu Statele Unite, în cazul în care Washingtonul nu îl extrădeză pe Fethullah Gulen.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Statelor Unite, sâmbătă seară, să îl extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gulen.

Pe de altă parte, Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.