Top 20 de firme din prima serie de SRL-D-uri: transporturile, construcţiile şi turismul, preferatele debutanţilor în afaceri

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.07.2016
Primele 20 de firme care au pierdut statutul de SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant) ca urmare a împlinirii a trei ani de la intrarea în „grupa debu­tanţilor“ au ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 57 milioane de lei, adică 18% din rulajul total al firmelor de acest tip care şi-au depus bilanţul pentru 2015, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.
 
Bestexpert Building, companie din Constanţa specializată în lucrări de construcţii, este cea mai mare firmă înfiinţată cu denumirea de tip SRL-D, având în vedere că a ajuns anul trecut la un rulaj de 8,4 milioane de lei. Comparativ, dintre firmele care mai au şi acum statutul de debutant cea mai mare a avut anul trecut un rulaj de şapte milioane de lei. La fel ca Bestexpert Building şi I&A Nitu Sistems a ales domeniul lucrărilor de construcţii, care i-a adus anul trecut o cifră de afaceri de şapte milioane de lei.
 
În topul celor mai mari 20 de firme care şi-au pierdut statutul de debutant, cele mai multe (4) activează în domeniul transporturilor rutiere, iar trei activează în diferite forme ale co­merţului. Pe de altă parte, şase firme au ales domeniul producţiei, de la pâine până la mobilă.