Schimbări la IBM România: bulgăroaica Mitka Avramova, administrator după retragerea Doinei Pora

Autor: Adrian Seceleanu 25.07.2016

Furnizorul american de soluţii de IT IBM a înlocuit-o din funcţia de administrator al subsidiarei din România pe Doina Pora cu bulgăroaica Mitka Avramova, conform unui document publicat de companie în Monitorul Oficial.

„Administratorul în funcţie al societăţii, Doina Pora, se revocă din calitatea sa de administrator. Se numeşte ca administrator al societăţii, pe o perioadă nelimitată de timp şi cu depline puteri de reprezentare în mod individual, Mitka Avramova, cetăţean bulgar, cetatean bulgar, 44 de ani“, conform datelor din document.

Doina Pora ocupa funcţia de director operaţional al IBM România, iar înlocuirea din poziţia de administrator a avut loc în contextul retragerii din activitate, conform datelor de pe reţeaua LinkedIn. Pora lucra pentru IBM din 1998, prima poziţie deţinută fiind cea de manager pentru operaţiunile de suport pentru clienţi. IBM a avut în 2015 în România afaceri de 745 mil. lei (168 mil. euro) şi un număr mediu de peste 2.100 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.