Business Lease: IMM-urile închiriază tot mai multe maşini. Leasingul financiar se transformă în leasing operaţional

Autor: Bogdan Alecu 27.07.2016

Business Lease, una dintre cele mai mari companii de leasing operaţional, prin care companiile închiriază flote de maşini pe termen lung, spune că firma şi-a extins portofoliul de clienţi prin atragerea de IMM-uri, care până acum apelau la achiziţia de maşini prin leasing financiar. 

Business Lease a înregistrat o creştere de 27% a volumului de contracte de leasing operaţional comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma extinderii portofoliului de servicii, a creşterii numărului de clienţi şi adresării ofertei către companiile mici şi mijlocii.

„În prima jumătate a anului ne-am direcţionat eforturile spre creşterea portofoliului de clienţi şi către IMM-uri, segment de piaţă deseori neglijat de furnizorii de servicii. Observăm că şi piaţa de leasing operaţional a consemnat o creştere frumoasă în prima parte a anului şi suntem optimişti când vedem această creştere pentru că demonstrează o mai bună educare a pieţei româneşti în ceea ce priveşte acest tip de servicii“, a declarat Philip Aarsman, managing director la Business Lease România.

Compania a intrat pe piaţa locală la finalul anului 2014, când a preluat Fleet Management Services. Firma administrează aproape 3.000 de autovehicule, o treime în leasing operaţional, iar restul prin contracte de management de flotă, pentru clienţi din domeniul farmaceutic, FMCG, energie, industrie, IT sau agricultură.