Credite neperformante de 1,33 mld. euro de la două bănci româneşti au ajuns în primul semestru în portofoliul APS Holding

Autor: Claudia Medrega 28.07.2016

APS Holding a cumpărat portofolii de credite neperformante (NPL-non-performing loans) cu o valoare nominală cumulată de 1,33 mld. euro  de la două bănci româneşti.

Un portofoliu de NPL a fost cumpărat de la o bancă internaţională activă pe piaţa românească şi include  credite corporate şi pentru IMM-uri, garantate şi negarantate, cu o valoare nominală de 1,07 mld. euro. Tranzacţia, cea mai mare de acest tip  din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, a fost adjudecată de consorţiul format din APS Holding, International Finance Corporation, membră a Grupului Banca Mondială şi alţi investitori.

Al doilea portofoliu, de 261 mil. euro, a fost cumpărat de la Intesa Sanpaolo Bank România.

Aceste tranzacţii se adaugă portofoliilor aflate sub managementul APS, ce includ 75 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală de peste 4,5 mld. euro.

APS Holding a fost fondată în 2004 în Praga (Cehia) şi are operaţiunii în Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Muntenegru, Polonia, Cehia, România, Serbia şi Slovacia.