AdePlast investeşte 15 mil. € într-o fabrică la Oradea: „Credem că anul 2016 va fi unul extraordinar de bun pentru toată piaţa de construcţii“. La jumătatea anului vânzările au o creştere de 17%, la 161 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.07.2016

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a avut vânzări de 161 de milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a încasat 137,5 milioane de lei.

„Pe divizia de mortare am crescut cu 8-9% şi credem că piaţa a înregistrat aceeaşi creştere sau poate chiar mai mare, pentru că au explodat construcţiile. În aprilie am avut un avans de 45% pentru întregul bu­siness şi datorită volumului mare al cererii, am fost chiar nevoiţi să refuzăm unii clienţi. Apoi vânzările au luat-o în jos în mod inexplicabil, nu ştim ce s-a întâm­plat“, spune Marcel Bărbuţ, CEO al AdePlast.

Pentru acest an, compania estimează un avans între 10 şi 15% al cifrei de afaceri, după ce anul trecut a crescut cu 2%, la 305,7 mil. lei, cu un profit net de 13 milioane de lei.