Românii încep să petreacă tot mai multe vacanţe în ţară

Autor: Mediafax 31.07.2016

"În ultimele trei luni solicitările de pachete de vacanţe au crescut de aproape patru ori faţă de primele luni ale anului, mulţi dintre angajaţi lăsându-şi bugetul de beneficii primit de la angajator să se acumuleze pe mai mult de două luni pentru a-l putea cheltui pe un weekend sau o săptămână de vacanţă în România", spune Stelian Bogza, commercial director şi cofondator al BenefitOnline.ro, o platformă online care le permite angajaţilor să îşi aleagă beneficiile dorite în limita bugetului oferit de angajator.

Potrivit acestuia, valoarea medie a pachetelor de vacanţă este de 460 de lei, dar au fost clienţi care au cheltuit şi 6.170 de lei pentru o vacanţă din bugetul de beneficii.

În topul preferinţelor pentru vacanţe, după litoral şi munte, se află Delta Dunării sau oraşe precum Braşov, Sibiu, Sighişoara şi Cluj-Napoca.

În ceea ce priveşte tendinţa pentru perioada următoare, Stelian Bogza spune că vacanţele în România vor rămâne în continuare până în luna septembrie printre primele opţiuni de utilizare a bugetelor, pentru ca apoi să urmeze o perioadă de câteva luni în care angajaţii îşi vor acumula bugetele pentru vacanţele de iarnă.