Ioan Micula, proprietarul European Food: Trăim în ţara în care nu există niciun interes pentru susţinerea producătorilor locali sau pentru păstrarea tinerilor în ţară

Autor: Mirabela Tiron 03.08.2016

Ioan Micula, proprietarul grupului Euro­pean Food & Drinks, cu afaceri în industria alimentară şi de băuturi şi a mai  multor hoteluri de pe litoralul românesc, în care lucrează în total aproape 7.000 de oameni, spune că instituţiile statului frânează activitatea agentului economic care lucrează legal, statul îl sufocă prin taxe şi impozite, controale şi lipsa unei politici care să susţină producătorii locali, în timp ce jucătorii care lucrează la negru sunt lăsati în pace, „nu îi deranjează nimeni“.

„Avem în jur de 7.000 de angajaţi, dar pe nimeni nu interesează acest aspect. În ultimii ani am avut 15.000 de zile de om control din partea instituţiilor statului Finanţe, Mediu, Inspecţia Muncii, care frânează activitatea. Aceştia  interpretează legile în dezavantajul agentului econo­mic“, a declarat pentru ZF Ioan Micula, unul din cei mai puternici antreprenori din industria alimentară şi de băuturi.

Producătorul de sucuri şi ape minerale European Drinks, una dintre firmele din grupul condus de fraţii Micula, a raportat anul trecut un profit de 10 milioane de lei, după cinci ani pe pierderi, la afaceri de 307 milioane de lei şi 720 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.