Îmbunătăţirea calităţii portofoliului şi scăderea provizioanelor au ajutat BCR să facă profit de 636 milioane de lei în S1

Autor: Claudia Medrega 08.08.2016

Veniturile operaţionale ale BCR au scăzut în primul semestru, însă BCR şi-a majorat profitul ca urmare a îmbunătăţirii calităţii portofoliului şi scăderii provizioanelor.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primul semestru un profit net de 636 mil. lei (141,5 mil. euro), în creştere cu 5,4% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă de anul trecut, în condiţiile în care venitul operaţional a fost în scădere din cauza diminuării câştigurilor din dobânzi.

Rezultatul a fost susţinut de îmbu­nă­tăţirea calităţii portofoliului şi mai puţin de activitatea operaţională. BCR susţine că a acordat în primele şase luni cre­dite noi de 4,1 mld. lei (peste 900 mil. euro), însă portofoliul total de cre­dite era în scădere faţă de decembrie 2015.

„BCR a continuat îmbunătăţirea bi­lanţului şi a menţinut un ritm de cre­di­ta­re solid. România are nevoie de in­fra­structură, are nevoie să fructifice opor­tu­ni­tăţi economice, are nevoie să răs­pundă pro­vocărilor sociale. BCR are ca­pita­li­zare substanţială, lichiditate ex­ce­lentă şi o solvabilitate semnificativă pen­tru a sprijini aceste priorităţi ale ţării noastre“, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.