Economia a câştigat 200.000 de joburi în ultimul an

Autor: Adelina Mihai 09.08.2016

România a avut cu circa 200.000 de salariaţi în plus în primele trei luni ale acestui an în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, astfel că efectivul total de angajaţi a ajuns la 5,4 milioane de persoane, arată datele publicate de Ministerul Muncii.

„România a continuat să crească constant aria de ser­vicii pe T1, invers proporţional faţă de producţie. Solici­tările de noi candidaţi au venit cu preponderenţă din zona IT&C şi BPO, recent însă au reînceput şi în zona de retail“, a explicat Iulia­na Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.

Deşi numărul de sala­riaţi a fost în creştere în pri­mele trei luni faţă de perioada similară a anului trecut, com­parativ cu T1 din 2014 numărul de salariaţi este mai scă­zut. Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2014 se înre­gistrau 5,6 milioane de salariaţi, în aceeaşi perioadă din acest an numărul de salariaţi a fost de 5,4 milioane de persoane.

În ceea ce priveşte evoluţia numărului de angajaţi în a doua parte a anului, specialiştii susţin că va continua să crească cererea de angajaţi în zona de servicii, dar volumul nu poate fi atât de „impresionant“ ca număr de oameni faţă de producţie.