Agricover Credit şi-a crescut profitul cu 42% în S1, la 14,6 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 09.08.2016

Pentru perioada menţionată, valoarea fondurilor acordate fermierilor a fost de 846.572 mii lei, în creştere cu 25% faţă de primul semestru al anului trecut, potrivit companiei.

"Rezultatele primului semestru demonstrează că abordarea nebirocratică şi specializată este apreciată de către fermieri. (...) Astfel, în primele 6 luni am acordat plasamente noi în valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN.

Numărul clienţilor cu credite în sold din primul semestru a fost de 1.860 fermieri, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Creşterea a fost dată în special de segmentul clienţilor mici (până la 400 hectare), în timp ce numărul clienţilor mari a înregistrat o creştere uşoara.

În acelaşi timp a fost înregistrată o îmbunătăţire a ratei de neperformanţă a creditelor acordate reprezentand 0.9% din valoarea totală a creditelor acordate în primul semestru al anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În prima parte a anului, Agricover Credit a deschis o sucursală în Piteşti, iar până la finalul lui 2016 compania prevede deschiderea de sucursale în Buzău şi Constanţa.