Electroglobal Cluj, afaceri de 10 mil. € în S1: T1 a fost bun, dar în T2 ne-am confruntat cu o scădere a investiţiilor în industrie

Autor: Laurentiu Cotu 12.08.2016

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 10 mil. euro, la acelaşi nivel cu cel din perioada similară a anului trecut. Compania estimează pentru acest an afaceri totale de aproximativ 21 mil. euro.

„Primul trimestru a fost net mai bun decât perioada similară din 2015, însă începând cu luna aprilie s-a constatat o descreştere accentuată a investiţiilor în industrie şi pe tot parcursul semestrului I dar şi lipsa proiectelor noi în infra­structura din România. Pentru perioada următoare prognozăm o scădere a nivelului de comenzi de la clienţii care au expunere mare a vânză­rilor în piaţa românească şi cea britanică, aşteptând în continuare un volum dimi­nuat în branşele Oil&Gas, metalurgie şi ci­ment“, a declarat pentru ZF Transil­vania Radu Ciorba, di­rector executiv şi unul din­tre acţionarii Electro­global.

Electroglobal furni­zează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frec­venţă, automate progra­mabile, sen­zori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi ma­teriale de instalaţii.

Com­pania cola­borează cu clienţi din sec­torul materialelor de cons­trucţii, energie, in­dustrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, pre­cum integratorii de sistem şi instalatori.