Afacerile BCR Leasing au urcat cu 46% în S1, mai mult decât piaţa, susţinute de finanţările auto. "Clienţii noştri principali sunt microîntreprinderile şi IMM-urile."

Autor: Anelis Baciu 17.08.2016
BCR Leasing, al treilea cel mai mare jucător din piaţa de leasing financiar, a acordat în primele şase luni ale anului finanţări în valoare de 119 mil. euro, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Avansul raportat de divizia de leasing a BCR este peste ritmul de creştere al pieţei din aceeaşi perioadă, care a fost de 25%.
 
Creşterea afacerilor BCR Leasing a fost susţinută în prin­ci­pal de avansul finanţărilor care au avut ca destinaţie achi­ziţia de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, care au în­re­gistrat o creştere de peste 50%. Leasingul auto reprezintă 79% din totalul afacerilor BCR Lea­sing, adică circa 94 mil. euro la finalul lunii iunie. În ciuda creş­te­rii finanţărilor pentru au­to­tu­ris­me, în cadrul por­to­foliului auto rămân dominante  finan­ţă­rile pentru vehicule co­merciale grele, care reprezintă aproape jumătate din totalul finanţărilor.