Allianz-Ţiriac: Patru din zece camioane de transport aflate în circulaţie provoacă daune

Autor: Cristina Bellu 22.08.2016

Companiile deţinătoare de autoutilitare de peste 18 tone asigurate RCA la Allianz-Ţiriac au plătit în prima jumătate a anului, în me­die, o primă anualizată de 7.500 de lei. Din această categorie, cele care au activităţi de trans­­port au avut prima medie de apro­xi­­ma­tiv 9.300 de lei, în timp ce pentru cele cu ac­ti­vi­tăţi de construcţie, produc­ţie sau pentru alte regii autonome pri­­ma medie a fost în jur de 5.500 de lei, potrivit informa­ţi­ilor trans­mi­se de com­pa­nie cu pri­­vire la activita­tea Allianz-Ţiriac pe clasa de asigurări RCA.

„La nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac, pentru camioane de mare tonaj, prima medie anua­li­za­tă aferenta perioadei ianuarie-iu­nie a.c. a fost de 7.500 de lei, în con­di­­ţiile în care acestea înregis­trea­ză cea mai mare frecvenţă şi cea mai ridicată severitate a dau­nelor“, a spus Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Nivelul primelor indivi­dua­le poate varia, însă, destul de mult, în funcţie de o serie de factori ce deter­mină profilul de risc. Astfel, de exemplu, pentru calculul primei de asi­gu­rare, Allianz-Ţiriac ţine cont atât de caracteristicile vehiculului (masa maximă autorizată), cât şi de obiectul de activitate al societăţii ce deţine respectivul vehicul, po­tri­vit explicaţiilor transmise de asigurător.