Timiş, Cris-Tim: Volumele cresc, dar este o presiune pe preţul cărnii de porc

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.08.2016

Radu Timiş, antreprenorul care controlează producătorul de mezeluri Cris-Tim, spune că vânzările de meze­luri au fost în creştere în volum cu aproximativ 8% în lunile iunie, iulie şi august faţă de perioada similară a anului trecut, dar că preţurile materiei pri­me au crescut, ceea ce pu­ne presiune pe business.

„În cele trei luni- iunie, iulie şi august- sun­tem pe plus în volum cu circa 15% faţă de pe­rioa­da similară a anului trecut. Problema este că din cauza scumpirii mate­riei prime rezultatele în va­loare sunt mult mai slabe decât anul trecut. Dar este un rezultat normal, având în vedere că carnea de porc s-a scumpit cu 40%, iar noi am scumpit produsele doar cu 4-5%. A fost o perioadă în care carnea a avut un preţ redus şi ne-a ajutat, iar acum este exact opusul“, a declarat antre­prenorul, care controlează un grup cu afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Pentru anul acesta, grupul şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri de 9% şi a volumelor de 15% faţă de anul anterior.

Piaţa cărnii procesate, care include salam, cârnaţi sau cremvurşti se ridică la circa la 3,6 miliarde de lei (800 mil. euro), conform datelor com­paniei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.