Încă un cutremur de proporţii uriaşe în sportul românesc! Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv la Rio şi pierde foarte probabil medalia de bronz

Autor: Pro Sport 29.08.2016

Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost depistat pozitiv, a anunţat TVR! Halterofilul român a concurat la categoria 85 kg şi a obţinut medalia de bronz cu nou record personal, de plus 20 de kilograme! Sportivul din Bistriţa a ajuns la şase kilograme de recordul mondial, performanţă cu care a s-a clasat pe locul 3. Imediat după concurs, prestaţia lui Sîncrăian a fost considerată o adevărată supriză, în condiţiile în care la Europene, în urmă cu o lună, nu reuşise să ridice greutăţile la care a intrat în concurs la Rio, 204 kilograme la stilul aruncat. Vechiul lui record era de 201 kilograme, iar la Jocurile Olimpice a ridicat 217 kilograme!

UPDATE ProSport a încercat să discute cu preşedintele Federaţiei de Haltere, Nicu Vlad, însă campionul olimpic din 1984 nu a putut fi contactat. Se pare că fostul mare sportiv se află în Australia.

UPDATE”Situaţia este neclară. Nu se ştie nimic concret. Proba este negativă dar există ceva suspiciuni şi s-a solicitat proba B”, a declarat Adrian Moldovan, preşedintele CSM Bistriţa pentru sportulbistritean.ro

”Am vrut neapărat să punctăm, să avem un loc 4-5. Din cauza asta l-am rugat să intrăm cu prima mişcare la 204 kilograme, asigurăm întâi un loc în primele 6.  I-am spus: <<Apoi mergem cât trebuie să iei medalie, numai tu să ridici. Eu şi cu colegii mei te ducem acolo, numai tu trebuie să ridici>>. Şi aşa s-a întâmplat! 217 kg chiar a fost record olimpic, dar le-a ridicat chinezul (n.r. Tian Tao – medaliat cu argint) înaintea noastră, era foarte frumos şi pentru el acest record. În orice caz, este un rezultat deosebit, este un rezultat mare, având în vedere tot ce a obţinut delegaţia României”, a fost declaraţia lui Nicu Vlad, preşedintele FR de Haltere, imediat după ce Gabriel Sîncrăian urcase pe podium.

Citiţi continuarea pe www.prosport.ro