David Hay, AFI: Dezvoltarea IT&C susţine creşterea economică, iar acest lucru îl vedem în vânzările magazinelor din mall

Autor: Bogdan Alecu 31.08.2016

David Hay, CEO al AFI Europe, compania care deţine mallul AFI Cotroceni din Capitală şi clădirile de birouri AFI Park, spune că dezvoltarea industriei de IT&C din România atrage după sine şi creşterea veniturilor populaţiei, în condiţiile în care cei care lucrează în acest sector sunt mult mai bine plătiţi decât media.

„Evoluţia sectorului de IT&C contribuie semnificativ la creşterea salariilor deoare­ce cei care lucrează în acest domeniu câştigă mult mai mult decât media. Iar ei reprezintă targetul pieţei rezidenţiale. Acest sector s-a extins foarte mult în ultimii trei ani. Chiriaşii noştri din IT din AFI Park 1 şi-au dublat suprafeţele închiriate comparativ cu momentul venirii lor. Ceea ce înseamnă că angajează tot mai mulţi oameni şi deja există o cursă pentru angajaţi ce duce la salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune sau asigurări de sănătate mai bune“, a spus David Hay.

Printre companiile care au semnat contracte pentru clădirile 4 şi 5 din AFI Park se numără trei firme care provin din industria IT&C - SII, Ortec Central & Eastern Europe şi un jucător nou pe piaţa specifică din România, precum şi Cameron, unul dintre chiriaşii din AFI Park 1, care s-a extins şi şi-a mutat birourile în AFI Park 4 şi 5. De asemenea, Endava când s-a mutat din clădirea 1 în 3 şi-a dublat suprafaţa închiriată iniţial, la fel şi Electronic Arts, care au cerut condiţii speciale precum capacitate dublă de electricitate şi de aer.