Aris Bogdaneris, membru al boardului ING: Pentru noi prioritatea principală este creşterea organică

Autor: Claudia Medrega 01.09.2016

Grupul olandez ING va investi în continuare în dezvoltarea organică a sucursalei locale, aflată pe locul şapte în sistemul bancar românesc, şi urmăreşte să ajungă la o cotă de piaţă de 10%, iar o eventuală achiziţie nu este prioritatea principală, afirmă Aris Bogdaneris, head of challengers&growth markets şi membru al boardului la ING Bank.

„Prioritatea principală pentru noi este să păstrăm creşterea organică. Procesul de fuziuni&achiziţii nu este o prioritate de top. Suntem o bancă foarte pu­ternică. Procesul de fuziuni şi achiziţii are părţi bune şi mai puţin bune. Potenţialul României este uriaş. Este o piaţă foarte atractivă şi foarte importantă. Nu văd de ce nu putem atinge o cotă de piaţă de 10% prin creştere organică“, susţine Bogdaneris, care a fost prezent ieri la Bu­cureşti. Aris Bogdaneris se adaugă listei de oficiali ai grupului ING care vizitează sucursala locală după ce în toamna anului 2014 a fost în România chiar CEO-ul ING, Ralph Hamers, care a preluat conducerea grupului olandez în 2014 şi a fost şef al operaţiunilor ING România la începutul anilor 2000.

Sucursala de la Bucureşti a ING ocupa locul şapte în sistemul bancar local la sfârşitul anului trecut, potrivit ultimelor date agregate existente, cu o cotă de piaţă de 6,3%. Banca şi-a majorat cota de piaţă cu aproape trei puncte procentuale din 2008 încoace şi a avansat trei poziţii în clasament.