Durerea bursei de la Bucureşti: Indicele BET creşte, volumul scade

Autor: Dan Grigore Ivan 12.09.2016

Deşi indicele BET a reuşit să intre în teritoriul pozitiv şi să recupereze deprecierea severă de 10,5% din ianuarie, după ce a înregistrat trei luni consecutive de creştere în această vară, vo­lumul cumulat al acestora a fost de 1,187 miliarde de acţiuni, echivalentul unui volum mediu de 396 milioane acţiuni pe luna de vară.

De asemenea, rulajul din luna august a fost de 447,28 milioane lei, al doilea cel mai mic din acest an, deşi a corespuns unei creşteri de 4,6%, a doua apreciere lunară, a indicelui BET.

Astfel, creşterea puternică din vara aceasta de pe bursa de la Bucureşti a fost realizată în condiţiile unui volum şi unui rulaj la niveluri reduse.

l De asemenea, pe bursele lumii, un val de anxietate şi pesimism a acapart investitorii la sfârşitul săptămânii trecute după ce BCE nu a prelungit injecţia de lichiditate, iar mai multe voci din cadrul Fed, banca centrală americană, sprijină din ce în ce mai tare o creştere a ratei de politică monetară, fapt ce ar conduce la scumpirea capitalului şi deprecierea principalilor indici bursieri.