Bărbuţ, AdePlast: Statul susţine numai companii foarte mari. Zero sprijin pentru firmele româneşti

Autor: Georgiana Mihalache 13.09.2016

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti, cu vânzări de 161 de milioane de lei în primul semestru, critică strategia Guvernului de acordare a ajutoarelor de stat, arătând că statul sprijină companiile străine sau firmele fără istoric, iar acest lucru îi afectează pe investitorii români.

„Ne-a lovit foarte puternic faptul că statul român dă banii numai la străini sau dă bani la firme inexistente  şi fără niciun fel de trecut. În mod sigur ne-a afectat şi a afectat mulţi români care vor să investească. Statul român susţine numai companii foarte mari, foarte puternice de afară, care ar putea singure să-şi desfăşoare investiţiile, nu susţine absolut deloc firmele româneşti“, susţine Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast.

Antreprenorul a depus o cerere de ajutor de stat pentru o investiţie de 126 de milioane de lei, dintre care aproape jumătate ar fi reprezentat contribuţia statului pentru un proiect în Oradea, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.

AdePlast a fost a şaptea companie respinsă din schema ajutoarelor de stat, cu un punctaj de 63 de puncte. Dacă s-ar fi realizat proiectul, ar fi creat în jur de 165 de noi locuri de muncă, potrivit lui Marcel Bărbuţ.

După publicarea listei cu cele şase proiecte selectate dintr-un total de 36 de poiecte depuse au apărut reacţii negative în mediul de afaceri din partea consultanţilor şi a companiilor respinse.