​Marius Popescu, CEO NN Asigurări: „Piaţa de asigurări de sănătate are foarte mult potenţial. Vrem să ajungem la 10.000 de clienţi”

Autor: Georgiana Mihalache 13.09.2016

Piaţa de asigurări de sănătate reprezintă o oportunitate de creştere pentru NN Asigurări, care îşi propune un număr de 10.000 de clienţi în viitor, după ce în prezent deţine 35% din piaţă, a spus Marius Popescu, CEO NN Asigurări, la conferinţa „ZF Health & Pharma Summit 16

„Anul acesta am vândut peste 6.000 de poliţe cu plată lunară, poliţe individuale de chirurgie şi spitalizare, sunt sume asigurate destul de mari, în jur de 1.200 de lei pe an. Planul nostru ar fi să ajungem la 10.000 de clienţi, pentru noi este o oportunitate foarte mare. Avem 35% din piaţa de asigurări de viaţă. Mi se pare că piaţa de asigurări de sănătate are foarte mult potenţial”, a spus Marius Popescu

Alte declaraţii făcute de Marius Popescu la ZF Health & Pharma Summit ă16

1. Ponderea asigurărilor de sănătate în produsul intern brut în România este 0.01%. În Europa sunt de 80 de ori mai mari. De un sistem de sănătate mare nu o sa beneficieze doar asiguratorii, ci şi pacienţii, spitalele şi este bine şi pentru stat.

2. Am lansat asigurarea de sanătate individuală canalizată spre chirurgie şi spitalizare. Suntem asiguratori şi rolul nostru e să diminuam riscul pacientului. Sperăm să oferim clienţilor noştri posibilitatea de a beneficia de servicii pe care nu ar putea să şi le permită cu bani cash.

3. În asigurarea corporate am fi un jucător care intră destul de târziu, în schimb pe piaţa individuală este foarte mult loc. Ca angajator avem şi abonamente pentru prevenţie şi tratament şi avem şi asigurare pentru chirurgie şi spitalizare.

4. Plăţile sunt de 100 de lei pe lună prima poliţă de accident, chirurgie şi spitalizare. Pentru o persoană de peste 30 de ani ar fi peste 200 de lei pe lună şi poate să ajungă pentru o familie şi la 500 – 600 de lei pe lună dacă cumperi toate acoperirile.