Primul membru al Cabinetului Cioloş care alege politica: Chelmu anunţă că va candida la parlamentare

Autor: Mediafax 14.09.2016

''Am văzut informaţiile apărute în presă; consider că este cazul să fac precizări. În primul rând, eu am renunţat la această funcţie, care m-a onorat şi m-a responsabilizat, în egală măsură. În al doilea rând, am luat această decizie întrucât intenţionez să candidez anul acesta la alegerile parlamentare'', a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Chelmu.

El nu a precizat formaţiunea politică din partea cui va candida, nici dacă vizează un mandat de senator sau deputat. Chelmu a precizat că respectă decizia premierului, care le-a transmis miniştrilor că, dacă vor să candideze la alegerile parlamentare, vor trebui să părăsească echipa guvernamentală.

''Am decis să părăsesc prim-planul activităţii guvernamentale şi din respect pentru angajamentul actualului guvern de a se menţine apolitic şi de a nu lăsa responsabilităţile administrative să interfereze cu campania electorală'', a adăugat Sorin Chelmu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri că înlocuirea din funcţie a secretarului general al Executivului, Sorin Chelmu, s-a făcut la cererea acestuia, pe motiv că acesta a considerat că ''trebuie să facă un pas înapoi''.

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut miniştrilor care intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie să demisioneze din funcţiile deţinute.