Transportatorii şi mai mulţi deputaţi au cerut în Parlament demisia conducerii ASF

Autor: Anelis Baciu 15.09.2016
În replică, preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a spus că „demisia e o opţiune personală“, pe care nu şi-o manifestă.
 
Mai mulţi deputaţi, membri ai comisiilor de buget-finanţe şi trans­porturi, unde a fost audiată conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe tema asigurărilor auto obligatorii (RCA) pentru transpor­tatori, au cerut demisia preşedin­telui instituţiei Mişu Negriţoiu, reproşându-i acestuia modul în care a gestionat piaţa asigu­rărilor şi faptul că a permis creşterea semnificativă a primelor RCA.
 
Întrebat direct dacă va demisiona, Mişu Negriţoiu a afirmat că „demisia este o opţiune personală“ pe care nu are de gând să şi-o manifeste.
 
La audierea din Parlament nu a participat, aşa cum era de aşteptat, întreaga conducere executivă a ASF, ci doar preşedintele Mişu Negriţoiu, el fiind însoţit de Radu Petrescu, director juridic al autorităţii, şi Florin Golovatic, director al direcţiei de supraveghere şi control pentru sectorul asigurări-reasigurări. Marius Vorni­ceanu, vicepre­şe­dintele ASF şi per­soana din cadrul auto­rităţii res­pon­sabilă de piaţa asigurărilor, a lipsit de la discuţiile din Parlament.