Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Mă des­curc singură foarte bine. Nu vreau să vând afacerea

Autor: Cristina Roşca 23.09.2016

Rucsandra Hurezeanu, fondatorul producătorului de dermatocosmetice Ivatherm, spune că a fost curtată de fonduri de investiţii şi de investitori strategici, însă a decis să nu vândă pentru că acum are libertatea de a-şi conduce businessul după cum doreşte.

„Am fost curtată de fonduri de investiţii şi de un mare producător de OTC-uri din Europa, însă nu este o opţiune să plec. Astăzi eu nu am un target de producţie impus de cineva şi deo­camdată mă des­curc singură foarte bine“, spune antre­prenoarea prezentă recent în cadrul conferinţei ZF „Branduri româneşti“.

Povestea Ivatherm, singurul jucător român important de pe piaţa dermato-cosmeticelor, începe în 2005, când Ruxandra Hurezeanu, cea care deţine şi conduce în prezent businessul, a simţit nevoia să îşi construiască propria afacere.

A terminat Facultatea de Medicină şi imediat după s-a angajat în domeniul farma, unde a rămas timp de zece ani. A crescut treptat până a simţit că nu mai are unde urca şi a decis că este momentul să îşi facă un business propriu. Ea recunoaşte că a avut însă un exemplu pe care să îl urmeze, pe cel al mamei sale, care la începutul anilor '90 şi-a deschis prima farmacie privată. Apoi businessul s-a extins şi în distribuţie şi producţie.