Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Autor: Dan Grigore Ivan 26.09.2016

Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

Fondul Proprietatea trans­mite că „urmăreşte creş­terea lichidităţii acţiunilor societăţii şi în acelaşi timp să rămână un investitor pe termen lung dedicat dezvoltării cu succes a societăţii“, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Fondul este de acord, în anumite condiţii, ca pentru o perioadă de 360 zile de la data închiderii ofertei să nu mai vândă alte acţiuni SNP.

După anunţul FP, capitalizarea bursieră a companiei s-a depreciat cu 3,47%, până la 14,161 miliarde lei (3,175 miliarde euro), după ce s-au derulat 666 tranzacţii, cu o valoare cumulată de 1,538 milioane lei, reprezentând o pondere de 15,10% din valoarea tranzacţiilor cu titluri SNP în ultima lună.