BCR are un nou şef pe risc. Bernhard Spalt intră în boardul BCR ca responsabil pentru managementul riscului în locul lui Jonathan Locke

Autor: Claudia Medrega 28.09.2016
Bernhard Spalt va prelua la începutul anu­lui viitor funcţia de chief risk officer la BCR, în lo­cul lui Jonathan Locke, care a fost aproape trei ani membru al boardului celei mai mari bănci din Româ­nia, responsabil pentru managementul riscului.
 
„Bernhard cunoaşte bine România şi BCR, ca atare avem siguranţa că leadershipul său în ma­nage­mentul riscului va contribui semnificativ la dez­voltarea viitoare a BCR. Având în vedere ex­pe­rien­ţa sa, Bernhard are toate referinţele nece­sa­re pen­tru a impune o cooperare excelentă între ma­nage­mentul riscului şi dezvoltarea businessului astfel încât să ne putem sprijini cât mai bine clienţii în evoluţia lor viitoare“, a comentat Manfred Wim­mer, preşedintele Consiliului de Suprave­ghere al BCR.
 
Cea mai mare bancă din România a avut în ultimii trei ani un proces dur şi rapid de curăţare a bilanţului de credite neperformante, vânzând NPL-uri de peste 2 mld. euro. Curăţa­rea bilanţului şi revenirea economiei au readus banca pe profit în ultimii doi ani. În primul semestru din acest an BCR a raportat un profit de 574 mil. lei. BCR şi-a redus rata creditelor neperformante de la 23% în 2015 la 14% la finele primului se­mestru din 2016.