Marius Vorniceanu pleacă din boardul ASF la jumătatea mandatului

Ziarul Financiar 29.09.2016

Marius Vorniceanu a anun­ţat Consiliul Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) că a trans­mis ieri la Parlament demisia din funcţia de vicepreşedinte şi membru al Con­siliului ASF, începând cu data de 3 octombrie 2016, pără­sind astfel instituţia după aproximativ doi ani.

„Domnul Marius Vor­ni­ceanu, vice­preşe­din­tele sec­torului Asi­gurări-Reasi­gu­rări din cadrul Au­torităţii de Su­pra­ve­ghere Finan­ciară, a anun­ţat Con­siliul ASF că a înaintat Parla­men­tului României, în cursul zilei de as­tăzi, demisia din funcţia de vice­preşedinte şi membru al Consiliului ASF, începând cu data de 3 octom­brie 2016“, a transmis ieri ASF.

Demisia lui Vorniceanu vine în contextul scandalului Carpatica Asig, pre­cum şi al scandalului asi­gurărilor auto obligatorii (RCA), care a întors piaţa asigurărilor în timp, în condiţiile în care guvernul, ASF şi transpor­ta­torii impun stabilirea unor tarife de re­ferinţă şi îngheţarea pre­ţurilor, adică măsuri ce nu au mai fost apli­cate de două decenii şi la care Româ­nia s-a angajat să nu mai revină odată cu intrarea în Uniu­nea Europeană.

Actuala conducere a ASF, ajunsă la jumătatea mandatului, s-a con­fruntat în ultimul an cu o serie de ne­mulţumiri şi proteste din partea cli­en­ţilor RCA, în special trans­portatori.

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an. 

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga, printr-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat miercuri, la sediul DNA Ploieşti, într-un dosar de corupţie, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a ieşit din sediul DNA Ploieşti după circa două ore de audieri şi a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.