Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional

Autor: Mediafax 30.09.2016

"Brexit reprezintă un avertisment pentru noi toţi. Trebuie să analizăm din nou ce înseamnă Europa pentru noi, ce ar trebui să schimbe Europa pentru a avea succes în ochii oamenilor", a afirmat Angela Merkel într-un discurs rostit la o reuniune a Uniunii Creştin-Democrate desfăşurată în landul Rhenania de Nord Westphalia.

"Uniunea Europeană trebuie să decidă pe ce trebuie să se concentreze şi în ce sfere poate juca roluri mai mici; de asemenea, trebuie să accelereze procesul decizional", a subliniat Angela Merkel.

"Nu trebuie să discutăm despre elaborarea unor noi tratate, ci trebuie să ne concentrăm pe acţiuni", a insistat Angela Merkel.

Zilele trecute, Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat de un plan al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy de menţinere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei. Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales preşedinte al Franţei va modifica tratatele UE pentru a menţine Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanşa la începutul anului 2017 procedura de ieşire din Uniunea Europeană.