Producătorul de cablaje auto SEWS deschide o fabrică la Petroşani cu 200 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu 10.10.2016
Producătorul de cablaje auto SEWS R­omânia, filiala locală a producătorului japo­nez de componente auto Sumitomo Electric Wiring Systems-Europe (SEWS-E), va demara la începutul lunii viitoare operaţiunile într-o nouă unitate de producţie a cablajelor, la Petroşani (judeţul Hunedoara).
 
Proiectul a fost dezvoltat pe o suprafaţă totală de aproximativ 3.000 de metri pătraţi şi 200 de oameni au fost deja recrutaţi, potrivit municipalităţii din Petroşani.
 
„Compania SEWS a închiriat la Petroşani două hale, una de 2.000 de metri pătraţi şi una de 800 de metri pătraţi pentru producţia de ca­blaje auto. Producţia va demara la începutul lu­nii noiembrie, fiind recrutaţi deja în jur de 200 de oameni“, a declarat pentru ZF Transilvania Florin Tiberiu Iacob Ridzi, primarul munici­piului Petroşani. El a mai spus că până în prezent au fost depuse peste 700 de CV-uri pentru angajare la viitoarea unitate de producţie, în condiţiile în care investiţia japonezilor ar presupune recr­u­tarea a 1.000 de oameni în următorii ani.