Ovidiu Ghiman, Telekom: Preţurile au atins un nivel sub care nu mai pot să scadă

Autor: Adrian Seceleanu 13.10.2016

Preţurile de pe piaţa locală de co­mu­nicaţii au coborât până la un nivel sub care nu mai pot să scadă, iar în aces­te condiţii ceea ce se va întâmpla în anii următori va fi ca utili­zatorii să primească mai multe servicii pentru banii pe care îi plătesc deja operatorilor.

„Piaţa s-a aşezat la un nivel de preţ sub care cred că este foarte greu să mai mer­gem, am atins un nivel sub care piaţa nu mai poate să scadă. Ceea ce se va în­tâm­pla este că utilizatorii vor avea acces la mai multe ser­vicii în preţurile pe care le plă­tesc deja“, a declarat Ovidiu Ghi­man, director executiv comercial pe seg­mentul business în cadrul grupului Tele­kom România, la conferinţa Inter­national Digital Forum, organizată de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale.

În acest context, operatorii îşi vor folosi în comun, din ce în ce mai mult, reţelele de comunicaţii, a adăugat Ghiman. „România a avut o dezvoltare mult mai lentă faţă de celelalte ţări în ce priveşte partajarea reţelelor. Cred că într-o li­mi­tă mai are sens să inves­teşti în infrastructură în Ro­mâ­nia, însă trendul major către care m-aş uita este cel al partajării de re­ţe­le de către operatori şi cred că vom vedea o acce­le­rare a aces­tui trend şi pe fondul fap­tului că în România con­ver­genţa este o chestiune critică. Pachetele fix-mobil sunt un lucru pe care clienţii îl cer, pe care toţi operatorii şi-l doresc şi atunci se uită la modalităţi prin care pot să ajungă să le propună clienţilor pachete convergente cât mai repede şi în modul cel mai economic cu putinţă“.

Telekom a semnat două acorduri de partajare a reţelelor cu Orange, prin care cei doi operatori îşi oferă acces la reţeaua de fibră optică, respectiv mobilă 4G. Folosindu-se de acest acord, Orange a început să ofere pachete fix-mobil. Celălalt acord major de partajare a reţelelor de pe piaţa locală a fost semnat între Orange şi Vodafone în anul 2013.