Retailerul online de modă Fashion Days: 70% din venituri vin din vânzările de pe mobil

Autor: Ioana Nita 14.10.2016

Aproape 70% din veniturile Fashion Days, cel mai mare retailer online de modă de pe piaţa locală, sunt generate în prezent de achiziţiile realizate de pe smartphone, în principal prin inter­mediul aplicaţiei mobile, potrivit reprezentanţilor companiei.

Anul trecut, Fashion Days Shopping SRL, com­pania care operează magazinul online cu ace­laşi nume, a avut o cifră de afaceri de 221,3 mil. lei, din care 60% au reprezentat vânzările înre­gistrate de magazinul fashiondays.ro, restul fiind contra­valoarea serviciilor oferite către subsidiarele grupului din Bulgaria şi Ungaria.

„Strict aplicaţia mobilă gene­rează circa 50% din vânzări, iar dacă adăugăm şi aplicaţia web dedicată dispozitivelor mobile, procentul ajunge la 70%. Referitor la volumul de vânzări realizat în funcţie de mo­mentele din zi sau din timpul săptă­mânii, în weekenduri, când lumea nu este acasă, vânzările de mobil ajung şi la 80% din total“, a spus Sebastian Gherman, şeful de­par­ta­­mentului de dezvoltare pentru echipa­mente mo­bile din cadrul Fashion Days.