Inginerii vorbitori de mai multe limbi străine sunt cei mai vânaţi candidaţi la târgurile de joburi

Autor: Mihaela Pascari 17.10.2016

Inginerii sunt în continuare la mare căutare, dar firmele vor candidaţi care, pe lângă studiile superioare în inginerie, să cunoască o limbă străină exotică. Spre exemplu, compania Schneider Electric recrutează ingineri care cunosc limbi străine precum maghiara, slovena sau greaca.



„Avem poziţii des­chi­se pentru centru suport cli­enţi, deservim 25 de ţări în 17 limbi străine, ne inte­resează vorbitorii de maghiară, croată, slovenă, limbi străine mai exo­tice. Oferim suport pentru clienţi atât pe partea tehnică, deci căutăm vorbitori de limbi străine, dar şi cu studii tehnice, în special în inginerie electrică“, a spus Cris­tina Mancaş, HR busi­ness part­ner în cadrul Schneider Elec­tric România, furnizor de echipamente şi servicii pentru industria energetică. Compania caută candidaţi atât pentru departamentele de suport tehnic, cât şi pe zona comercială.  

„O altă poziţie deschisă este cea pe co­municare externă. De aseme­nea, căutăm şi un inginer în vânzări, care va fi şi manager, el va conduce echipa de vânzări care se ocupă de elec­tricieni“, a spus Cristina Man­caş, care a fost prezentă la finalul săptămânii tre­cute în cadrul târgului de joburi An­gajatori de Top orga­nizat în Capitală.

Compania mai caută, la Ti­mişoara, ingineri pentru departa­mentul de vânzări, care trebuie să cunoască doar limba engleză.