ZF Antreprenorii României. Iosif Pazuric, Nutrientul Bihor: Salutăm legea „51%“. A adus o uşurare pentru firmele româneşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.10.2016
Iosif Pazuric, proprietarul Nutrientul Bihor, crede că legea „51%“, care im­pune ca minimum 51% din produsele ex­puse la raft să provină din „lanţul ali­mentar scurt“, dar reduce şi termenul de plată al comerciantului către furnizor pen­tru produsele alimentare proaspete la maxim şapte zile este bună pentru companiile româneşti.
 
„Salutăm Legea 321/2009, care regle­mentează comerţul pe lanţul scurt. În sfârşit s-au reglementat plăţile pentru pro­dusele alimentare proaspete. Acum plata se face la maxim şapte zile de la livrare, ceea ce a adus o uşurare pentru pro­ducătorul român de carne, lactate, ouă, legume sau fructe. Până acum plă­ţile se făceau la peste 30 de zile de la li­vrare pentru mărfuri pe care comer­cian­tul le vindea în maximum o săptămână de la livrare“, a declarat antre­prenorul, care conduce o com­panie activă atât în producţia de nutreţuri concentrate, dar şi în producţia şi comerţul de cereale şi zootehnie.