Electroglobal Cluj: Vedem o descreştere accentuată a investiţiilor în industrie şi lipsa proiectelor noi în infrastructură

Autor: Laurentiu Cotu 20.10.2016

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 14 mil. euro, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania estimează pentru acest an afaceri totale de aproximativ 21 mil. euro.

Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii. Compania colaborează cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratori de sistem şi instalatori.

„În primele nouă luni am înregistrat creşteri pe piaţa proiectelor electrice în domeniul automatizărilor, acţionărilor electrice şi de eficientizare energetică. Primul trimestru a fost net mai bun decât perioada similară din 2015, însă începând cu luna aprilie s-a constatat o descreştere accentuată a investiţiilor în industrie, dar şi lipsa proiectelor noi în infrastructura din România, pe tot parcursul anului“, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal.