Preţul petrolului a urcat peste 51 de dolari barilul. Rezervele ar fi scăzut la cel mai jos nivel din ianuarie

Autor: Ştefan Stan 20.10.2016

Datele oficiale din SUA arată că rezervele ar fi scăzut cu 5,25 de milioane de barili săptămâna trecută, la cel mai jos nivel din ianuarie.

Majoritatea analiştilor estimaseră o creştere a rezervelor. Tot mai multe naţiuni au semnalat că sunt pregătite să se alăture acordului OPEC de îngheţare sau plafonare a producţieim, potrivit ministrului energiei din Arabia Saudită.

Preţul aurului a urcat cu 0,67%, la 1,269 dolari uncia, în timp ce porumbul a urcat pe bursa din New York cu 0,35%, la 358,75 dolari.

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de joi, în condiţiile în care petrolul s-a tranzacţionat aproape de maximul ultimelor 15 luni, înaintea şedenţei Băncii Centrale Europene.

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut pentru a treia zi consecutiv, condus de companiile din energie, după ce petrolul a urcat peste 51 de dolari barilul miercuri în New York.

MSCI Asia Pacific a crescut cu 0,4%, în timp ce indicele de referinţă al companiilor din energie a crescut cu 1,3%. Indicele Topix al bursei din Japonia a urcat cu 1%, în timp ce Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 0,6%, cea mai bună performanţă dintre indicii regionali.​