Şeful transportatorului de marfă Oprean din Sebeş, cu afaceri de 14 mil. euro. Cea mai mare provocare este să ţinem costurile în frâu din cauza poliţelor RCA

Autor: Mirabela Tiron 21.10.2016

Laurenţiu Trif, directorul exe­cutiv al companiei Oprean din Sebeş, judeţul Alba, controlată de antrepre­norul Ioan Oprean şi cu afaceri de 14 milioane de euro anul tre­cut, spune că cea mai mare provocare din acest an este să ţină costurile în frâu, poliţele RCA re­ducând semnificativ profitul companiei.

„RCA-ul ne omoară, aştept să fie aprobate tarifele anunţate de ASF (luni s-au anunţat tarifele de referinţă - n. red.). Nu este normal că am ajuns să plătim de la 7.500 de lei anul trecut pe poliţa RCA pe camion la 22.000 lei. Profitul nostru este în scădere“, a spus el pentru ZF.

Luni, Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) a anunţat tarifele de re­ferinţă pentru poliţele auto obliga­torii (RCA) pe toate categoriile de vehicule. Astfel,  pentru un camion cu masa peste 16 tone prima maximă a fost stabilită la 7.534 de lei, de aproape  trei ori mai puţin decât tariful practicat  acum de companiile de asigurări.