Afacerile RCS&RDS au crescut cu 26% în primul semestru, până la 1,6 mld. lei

Autor: Adrian Seceleanu 21.10.2016

Compania de cablu se îndreaptă spre afaceri anuale de 3 mld. lei în România, pe fondul expansiunii puternice pe segmentul de telefonie mobilă.

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii de televiziune şi internet fix, a înregistrat în primul semestru din acest an în România afaceri de 1,58 mld. lei (353,5 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul precedent - cel mai mare avans semes­trial al busi­nessului înregistrat de opera­tor din anul 2012 în­coace. Compania a înregistrat profit net în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu aproa­pe 300% faţă de ace­eaşi perioadă din 2015.

Reprezentanţii com­paniei nu au co­men­tat datele până la închi­derea ediţiei. În urmă cu o săptămână, Valentin Po­po­viciu, vicepreşedintele RCS &RDS, declara în cadrul unei ediţii speciale a ZF Live, trans­misă de la conferinţa Interna­tional Digital Forum, că opera­torul a înregistrat creşteri pe toate segmentele de business. „Ce putem preciza este că am crescut pe toate segmentele de piaţă pe care suntem. O să vedeţi în curând nişte cifre, am avut o creştere bună”, a afirmat Popoviciu, cel care a preluat rolul de imagine publică a RCS&RDS după retragerea neaşteptată de la conducerea companiei a lui Alexandru Oprea, fostul CEO, în aprilie 2015.