Spitalul Sf. Constantin din Braşov ţinteşte afaceri de 37 mil. lei, plus 20%

Autor: Mirabela Tiron 24.10.2016

Spitalul Sf. Constantin din Braşov, care a fost des­chis în 2011, controlat indirect de antrepre­no­rul Mihai Miron (grupul Ropharma), a finalizat pri­me­le nouă luni din acest an cu afaceri de 28 mil. lei, în creştere cu 27% faţă de pe­rioa­da simi­la­ră a anului anterior. Până la final de an, spitalul va ajunge la o cifră de afaceri de 37 mil. lei (6,7 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul tre­cut, potrivit estimărilor oficialilor.

„Din acest an au fost demarate in­vestiţiile pentru extinderea spita­lu­lui într-o nouă clădire, termenul de finalizare fiind 2017, cu o in­ves­ti­ţie de 8-9 milioane de euro, în pri­ma etapă a proiectului“, a spus Came­lia Şamotă, directorul general al spita­lului. Dezvoltarea spitalului se va face în etape, o investiţie totală de circa 17 mil. euro, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antre­pre­norul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă.

Spitalul a avut în primele nouă luni mai multe solicitări atât pentru consultaţiile în ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, cât şi pentru spitalizare.