Acţiunile BVB, plus 7% de la includerea pe watchlist. Brokerii spun că mai este loc de creştere

Autor: Liviu Popescu 24.10.2016
Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, emitent cu 221 mil. lei capitalizare, au crescut cu 6,7% faţă de valoarea de închidere de pe 29 septembrie, când a fost anunţată includerea în watchlist-ul pentru promovarea de la statutul de piaţă de frontieră la emergentă, şi au închis vineri la 28,8 lei. Faţă de şedinţa de joi, acţiunile operatorului bursier sunt mai mari cu 1%.

Brokerii susţin că includerea pe watchlist, dar şi unele rezultate pozitive pe viitor ar putea creşte interesul investitorilor pentru acţiunile operatorului bursier.

„Includerea în watchlist, ofertele care au avut loc anul acesta precum şi posibilitatea unor noi listări în viitorul apropiat ar putea conduce la creşterea interesului investitorilor pentru emitent, în perspectiva unor rezultate financiare pozitive în viitor“, consideră Ronnie Khreis de la Intercapital.

Săptămâna trecută, acţiunile Bursei de Valori s-au aflat în topul aprecierilor emitenţilor din compoziţia indicelui de referinţă BET, cu un plus de 4,35%.

Valoarea tranzacţionată la BVB a fost în anul 2015 de 8,8 miliarde de. lei, fiind tranzacţionate 6,7 miliarde de acţiuni. În 2014, valoarea era de 13 mld. lei la un volum de tranzacţionare de 11,6 miliarde de acţiuni.

În primele nouă luni din 2016, valoarea tranzacţionată la BVB este de 6,3 mld. lei, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 33 mil. lei, uşor mai mare faţă de cea din 2015.