Volumele cresc pe BET-NG datorită Petrom, dar indicele scade pentru a şasea săptămână consecutiv

Autor: Liviu Popescu 25.10.2016

♦ Indicele BET-NG a ajuns la 560 de puncte ♦ Creşterea de volume pe BET-NG apare în urma tranzacţiilor pe OMV Petrom apărute după încheierea ofertei de vânzare ♦ Dintre indicii bursieri, cel de referinţă BET a scăzut cel mai mult, cu 0,5%.

n Indicele BET-NG a ajuns la 560 de puncte n Creşterea de volume pe BET-NG apare în urma tranzacţiilor pe OMV Petrom apărute după încheierea ofertei de vânzare

n Dintre indicii bursieri, cel de referinţă BET a scăzut cel mai mult, cu 0,5%.



Indicele BET-NG, care urmă­reşte evoluţia a 11 acţiuni din sectorul energetic, a închis săp­tămâna trecută la 561 de puncte, în scădere cu 0,1% faţă de şedinţa de vineri 14 octombrie şi a marcat astfel a şasea săptămână con­secutivă de scădere.

Evoluţia pare una paradoxală având în vedere faptul că volumele de tran­zacţionare pe acest segment au fost ridicate pe fondul derulării tran­zacţiei din cadrul ofertei publice la OMV Petrom (SNP).

Un element care a contribuit la creş­terea volumelor a fost interesul ri­dicat al investitorilor pentru titlurile SNP după finalizarea tranzacţiei. La nivel teoretic, volumele în creştere nu reflectă neapărat faptul ca acţiunea sau indicele să fie pe o pantă ascendentă. Pe de altă parte, pot exista volume mari tranzacţionate şi când acţiunea este în scădere.

Ronnie Khreis de la Intercapital explică că în ceea ce priveşte indicele BET-NG creşterea volumelor apare în urma tranzacţiilor pe SNP apărute după încheierea ofertei la OMV Pe­trom derulată de Fondul Proprietatea.