Producătorul Marquardt Sibiu: Cu investiţii de 160 mil. euro şi peste 2.700 de angajaţi am devenit cea mai mare filială a grupului

Autor: Laurentiu Cotu 26.10.2016

Marquardt este şi unul dintre cei mai importanţi angajatori din Sibiu, dar şi din regiunea de vest a ţării, unde în ultimii ani s-au plasat strategic companii din industria auto.



Producătorul de echipamente elec­tro­nice pentru industria auto Mar­quardt Schaltsysteme SCS, filiala locală a grupului german Marquardt cu afaceri globale de 1 mld. euro şi peste 8.500 de angajaţi, a in­ves­tit în cei zece ani de la demararea pro­ducţiei la Sibiu 160 de milioane de euro şi a recrutat peste 2.700 de oameni, devenind astfel cea mai mare subsidiară a concernului german.

Anul trecut, Marquardt Schaltsysteme a ajuns la afaceri de peste 1,1 miliarde de lei (circa 256 mil. euro), intrând astfel pentru pri­ma dată în clubul miliardarilor de pe plan lo­cal. De altfel, după grupul german Con­ti­nen­tal, producătorul Mar­quardt Schalt­systeme a devenit al doi­lea ma­re investitor privat străin din Sibiu.

„Grupul Marquardt a in­ves­tit până în prezent în filiala de la Sibiu nu mai puţin de 160 de mi­lioane de euro. În această vară, fi­liala Marquardt România, loca­li­zată la Sibiu, a trecut pragul de 2.700 de oameni, iar cu acest număr de angajaţi si cu o suprafaţă totală de aproximativ 47.000 metri pătraţi am de­ve­nit cea mai mare filială a grupului Mar­quardt din întreaga lume“, a declarat pentru ZF Transilvania Mourad Halilou, manager general al Marquardt Schalt­systeme SCS.