Veniturile Orange au urcat în T3 cu 3%, la 251 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 26.10.2016

Veniturile Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, au avansat în trim. 3 cu 3,3,% la 251,1 mil. euro, pe fondul creşterii numărului de contracte de abonament pentru serviciile de telefonie mobilă şi de te­le­viziune prin satelit. Circa 300.000 de cli­enţi ai companiei au trecut la ser­viciile de date 4G în trim. 3, baza de utilizatori ajungând la 1,9 milioane.

„Creşterea solidă a veniturilor din România a susţinut performanţa co­mercială solidă din Europa Cen­trală şi de Est şi a contra­ba­lan­­sat ten­dinţa ne­ga­tivă din Slova­cia şi Re­pu­blica Mol­do­va“, conform rapor­tu­lui că­tre in­ves­titori al grupului francez Orange.

„Performanţa din trimes­trul al treilea re­flectă creş­­terea con­­stantă în evo­­luţia uti­li­­zării datelor mobile, sus­ţinută de ape­titul crescut pen­tru co­nec­­tivitate, pen­tru ser­vicii digitale, smart­phone-uri şi produse weara­ble“ a de­clarat Liud­mi­la Cli­moc, Chief Exe­cutive Of­ficer al Orange România.

Numărul total de cli­enţi al Orange a scă­zut, însă nu şi pe segmentul cheie al abo­na­men­telor - unde ope­ratorul a înre­gistrat un avans de 5% fa­ţă de anul anterior, con­form datelor comunicate de com­panie. În raport cu al doi­lea trimestru din acest an numărul total de clienţi al Orange a crescut cu 3,3%, revenind peste pragul de 10 milioane.