Un antreprenor din Bihor: Nu mai putem face agricultură aşa cum se făcea acum 20 de ani. „Cred că circa 70% din fermierii din România iau inputurile aduse de multinaţionale, le folosesc primă­vara şi le plătesc toamna, când recoltează producţia.“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 27.10.2016

Dan Corbuţ, proprietarul Agroind Cauaceu din Bihor, companie specia­li­zată în cultivarea şi prelucrarea ce­realelor, dar şi comercializarea de inpu­turi, spune că agricultura ro­mâ­nească nu ar putea funcţiona fără multina­ţio­nale, având în vedere sprijinul redus dat de autorităţi.

„Mare parte din inputurile pe care eu le co­mercializez pentru agricultură sunt făcute de multinaţionale. Ele vin în Ro­mânia cu aceste produse, le dau fer­mierilor prin intermediul nostru. Cred că circa 70% din fermierii din România iau aceste inputuri, le folosesc primă­vara şi le plătesc toamna în care recol­tează producţia. Deci aceste multina­ţionale ne finanţează aproape un an, într-adevăr nu direct“, a spus antrepre­norul în cadrul conferinţei „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Oradea, unde s-au dezbătut problemele şi oportunităţile de creştere ale capitalului autohton din judeţele Bihor şi Arad. Aceasta a fost a zecea oprire a proiectului ZF Antre­prenorii Ro­mâniei, după Timişoara, Sibiu, Piteşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Alba Iulia, Constanţa şi Cluj-Napoca. După Ora­dea „caravana antrepre­norilor“ s-a oprit la Galaţi, iar în perioada următoare va continua la Baia Mare (2 noiembrie) şi Bucureşti.