Cel mai vechi investitor din Polonia este interesat de achiziţii la Bucureşti

Autor: Liviu Popescu 27.10.2016

- Pioneer Pekao gestionează active de 41,7 mil. dolari n Fondat la Varşovia în 1992

- Membru al grupului american Pioneer Investments 

- Cel din urmă are active de 224 mld. dolari 

- Dar BET are reacţie negativă şi scade la minimul ultimelor 11 săptămâni.



Pioneer Pekao, cel mai vechi administrator de fonduri din Polonia, cu istorie de un sfert de secol, s-a înre­gis­trat fiscal direct în Ro­mâ­nia şi a început să investească în in­stru­mente financiare româneşti, anun­ţă Bursa de Valori de la Bucureşti.

Deocamdată nu este clară stra­tegia de investiţii a administra­to­rului polonez întrucât aceasta este privată şi poate fi făcută publică doar de Pioneer Pekao.

Administratorul polonez gestio­nează active de 41,7 milioane de dolari şi operează ca subsidiară a gru­pului ame­rican Pioneer Investments care are în administrare active de aproximativ 224 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

„Suntem mândri şi mulţumiţi că unul dintre cei mai mari investitori insti­tuţionali din Polonia investeşte acum şi în România. Ţara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii re­gio­nali şi globali“, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Însă indicele BET, referinţă pen­tru bursa locală, a fost pe roşu ieri, cu scă­deri de până la 0,3%, la 6.786 de puncte. De altfel, indicele a închis pe 25 octombrie sub pragul de 6.800 de puncte pentru prima oară din 12 august 2016 încoace.