Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcţionează“

Autor: Georgiana Mihalache 27.10.2016

Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

„Lumea crede că în România nu merge medi­ci­na. Nu este adevărat. În România medicina mer­ge foarte bine, peste standardele europene. Siste­mul de sănătate nu merge. Provocarea noas­tră este să schimbăm sistemul de sănătate prin con­centrarea într-un loc a profesioniştilor pre­zenţi pe piaţă în momentul acesta“, a spus Luca Militello.

Spitalul condus de Luca Militello a încheiat lu­na aceasta un parteneriat cu centrele Ares, de­ţi­nute de mai mulţi medici români, pentru tra­ta­rea pacienţilor cu afecţiuni cardiace, în urma unei investiţii de circa 750.000 de euro (3,3 mil. lei), care a inclus dotarea completă a celei de-a doua săli de angio­grafie, şase cabinete medicale în plus în  am­bu­latoriu şi zece birouri operaţionale.