Tranzacţie de 40-50 mil. euro pe piaţa serviciilor medicale private Affidea preia clinicile Hiperdia şi face un pas mare spre top cinci

Autor: Mirabela Tiron 27.10.2016

Grupul Affidea, unul din cei mai mari furnizori de servicii de imagis­ti­că medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, con­trolat de miliardarul elveţian Ernesto Bertarelli, face a treia tran­zac­ţie im­portantă din ultimul an şi jumă­tate pe piaţa locală prin prelua­rea clinicilor Hiperdia şi intră în luptă pentru un loc în topul celor mai mari jucători pe o piaţă de 1,4 mld. euro.

„Această achiziţie va sprijini stra­te­gia noastră de extindere a serviciilor medicale în regiune şi de a deservi mai bine pacienţii din România“, a spus Emir Aslan Ozler, CEE şi vice-preşedinte al Grupului Affidea. 

Valoarea tranzacţiei nu a fost fă­cută publică, dar surse din piaţă susţin că tranzacţia se ridică la 40-50 de mi­lioane de euro, fiind preluat pachetul inte­gral al Hiperdia.

Această tranzacţie pune bazele unui jucător puternic în piaţă, cu afaceri cumulate de 122 mil. lei, potri­vit calculelor ZF pe baza rezultatelor ra­portate anul trecut de Hiperdia (77 mil. lei cifră de afaceri) şi Affidea România (45 mil. lei cifră de afaceri). Cumpărătorul este pe pierdere în Ro­mânia. Datele de la Registrul Comer­ţului arată că Hiperdia era anul trecut pe locul zece în topul celor mai mari jucători din piaţă, în timp ce Affi­dea se plasa pe poziţia a şaptesprezecea.